9/11

Sitter just nu och fylld av massa känsor...
Rörd, gråter, arg, förbannad, upprörd..
Jag sitter och tittar på 9/11 Zero hours. Folk hoppar ner från tusen meters höjd för att försöka bli fria, folk springer för sitt liv, blod överallt, brandmän som offrar sina liv för andra, PANIK PANIK PANIK är över hela Manhattan. Hela världen.
Det är nästa Fredag 10 år sedan De 2 planen krasade in i The twin towers, WORLD TRADE CENTER. Jag kommer så tydligt ihåg när detta hände. Jag va med Ellen min bästis, vi va i mitt rum och kom mamma upp och berättade vad som hade hänt för att förberedda oss på vad vi kommer få se på tv:n framöver. Jag förstog inte riktigt vad hon menade förens hon satte på tv:n... Jag trodde inte mina ögon, jag va i chock.
Jag sitter med tårar i ögonen, ilska i kroppen. Hur HUR HUR HUR HUR kan detta ens va sant. HUR ?!??!?! Hur kan dessa människor göra något sådant?!?! För mig är det ofattbart, antar att det är de för många andra med.
Tänker bara på dessa drabbades anhöriga och vill inte ens tänka på om det hade vart mig det handlar om.
På detta tv program får man se en fru prata med sin man för sista gången i hennes liv. Hennes man var på ett av planen som åkte in i West Twin Tower. Det sista hon fick höra var : Our airplane has been hijacked. I love you forever and send all of my love to the kids. I`m forever yours and I will take care of you all from heaven.

Vem kan inte gråta av att höra detta. Denna starka kvinna som fortsatte sitt liv efter detta måste jag ge all credit till. Tuvär är hon inte ensam om denna sorg, nära 3000 människor dog under 9/11, det betyder alltså att MER än 3000 människor va/är i sorg. Deras anhöriga.
När jag va där med min familj för 5 år sen va det fortfarande skräp som byggarna jobbade med. Det var tomt, en idee om att bygga ett eller flera torn var på gång. När jag va där med Johanna och Evelinn i Maj jobbade de hårt för att bygga de nya tornen. De är en speciell känsla när man är där. Där på en plats där det va döda människor, folk i panik, rök och spänning i luften.
Jag tror inte ens bilder kan förklara denna dag men bara att se dessa bilder gör mig livrädd.
Här är bilder från i Maj när vi va där.
Detta är planen för hur detta kommer se ut. Där de två twin towers stog kommer det va 2 fountäner med alla döda personers namn runt omkring.
Alltså på Fredag kommer det va en speciell dag här i USA och i hela världen antar jag.

LOVE <3


<3

59 dagar kvar tills min familj och Anna kommer. Räknar ner varje dag <3

4 månader kvar.

I`M BACK.
Hej på er där hemma, hopas ni alla mår fin fint.
Själv har jag vart lite nere, deppig. Vet inte riktogt varför men anatr att det är för det är mycket jobb just nu och sen har jag insett att det bara är 4 månader kvar.... helt sjukt. Jag är absolut inte deppig för att jag bara har 4 månader kvar ABSOLUT inte haha men jag tänker massa. Tänker att jag vart här i 8 månader och känns som jag inte gjort så mycket... Men det har jag ju. Rest massor, lärt mig så sjukt mycket oxå, fått en helt annnan syn på livet och vuxit så otroligt mycket. Vet inte riktigt varför jag är nere men mår bättre nu. Efter 1000 kramar och pussar från mina små brorsor känns allt bättre nu.
Jag är tacksam för allt jag lärt mig och allt jag fått vara med om, tacksam för alla som stöttat mig under denna resa. Det kommer jag alltid vara tacksam för. Saknar er där hemma så de gör ont. Ibland när jag gör vissa saker får jag en käsnal av att jag är i Sverige för en sekund, sen bara försvinner de. Eller som när jag kollar på bilder från Sverige så känns det som jag är i Sverige, jag tror jag sitter hemma på mitt rum och att allt är som vanligt, men så kollar jag bort fårn bilderna å då sitter jag här i OH USA. Läskiga känslor, det är jobbigt. Men snart kommer jag hem och det ska bli så otroligt skönt.
Denna vecka har jag jobbat massa eftersom barnen inte är i skolan MEN nästa vecka börjar dom skolan vilket ska bli otroligt skönt för när man jobbar långa sträck per dag blir det påförestande. Visst jag kan ta en kvarts paus även fast jag har barnen men när jag sätter mig ner tänker jag alltid, undra vad de gör nu el sen skriker de på mig att de behöver mig... Så det ska bli skönt att ha egen tid under dagarna nu medans de är i skolan.
Förra helgen va jag och några kompisar och hälsade på the AMISH People. Jga har sett dom förut när jag va i N.Y för 5 år sen men det va roligt att se dom igen. Dessa konstiga folk måste jag säga. De lever ett så annorlunda liv. De lever som vi gjorde för 2000 år sen känns det som.
Här kommer lite bilder.
Fina Anabel <3
Jag sa ju att Pau är galen....
Amish hattarna de har på sig.
Vi hälsde på inne i deras hus.
All mat de gör är hemlagat. I min värfamilj köper vi tex allt kött från The amish people för det är helt organiskt.
Pau = The hangover
Istället för bilar kör de häst och vagn :)
Vi tog en boggy ride.
Efter amsih så gjorde vi en liten kontrast och åkte hem till Emilias hus.
Igår va Jag, Pau och Venice på en Baseball match The Indians ( Ohios lag ) Det va såååå kul, vi satt bland alla huliganer och bara skrek, inte för att vi fattade spelet men vi hade så kul. Jag glömde ju självklart min kamera men som tur va hade Venice med sin så bilder kommer. I slutet av matchen va de FIREWORKS vilket va super coolt. De släkte ner hela arenen ( arenan tar 75000 seats, alla biljetter va utsålda igår) himlen va svart och sen kom alla fyrverkerier.
Efter de gick vi ut på krogen vilket va läääänge sen jag gjorde så de va jätte kul.
Sov över hos Pau och nu sitter jag barnvakt tills sent ikväll.
Imorogn ska jag och Pau på en vatten park där jag va med Lisa för länge sen, den är enorm.
Sen blir de fin middag för imorgon firar Nana och Papa deras anniversary :)
PUSS på er där hemma, nu ska jag kolla på en film och äta popcorn.

If you ask me how I'm doin I would say I'm doin just fine
I would lie and say that you're not on my mind
But I go out and I sit down at a table set for two 
and finally I'm forced to face the truth
No matter what they say, I'm not over you
Not over you  -
Gawin Degraw

Gravid...

HERREGUD jag hinner inte med i svängarna längre ?!?!
GRATTIS VICKAN, ni har "legat" i. Gud så kul snart kommer det en liten plutt till kungahuset :)
Måste börja läsa expressen och aftonbladet oftare. Som tur är har jag Anna min bästis som ständigt uppdaterar mig, tackar för de.
Idag va jag med barnen hos Nanna, vi va i poolen och lekte hela dagen.
Ibland är mina barn som änglar, säger så fina saker och är så gulliga. MEN ibland vill jag bara hitta OFF knappen. Deras röster skär i mina öron så de gör ont. Känns som att jag för mesta delen säger: PLEASE STOP IT, NOOOO be nice to your brother, DON`T DO THAT.... osv osv. Barn är underbara dom. Tänk er två små killar mellan 3-6 fightar... UNDERBART. Jag älskar dessa barn över allt annat, de är precis som mina brorsor hemma i Sverige å de är de som får mig att orka. Just nu är jag hemma med barnen varje dag för de har varken camp eller skola så vi går varandra på närverna hehe nemen de blir så när man är hemma. Vi försöker hitta på saker hela tiden men det är svårt de med.
MAMMA och PAPPA jag förstår hur de känns nu. hehe. Jag vet de är inte lätt. Men vad gör man inte för sina älskade barn.
Igår hade vi au pair möte på våran golfbana där jag bor. Det var super kul, som sagt jag har ingen talang i golf men det var kul. I helgen ska jag och några kompisar åka till the amish folket. Ska bli super kul. Har redan sett dom förut för 5 år sen när vi va i N.Y men det är alltid kul och se dom. Deras liv är så annorlunda. Ska ta kort så ni får se.
Räknar förtfarande ner tills familjen och Anna kommer, helt sjukt bara 2 månader kvar nu.
Sen är det bara 2 månader kvar tills jag åker hem.... HELT SJUKT vad tiden går fort nu.
Jag och Johanna planerar att åka till Florida och resa runt där innan vi åker hem. Vorre helt underbart om de kunde funka. Isf blir det Miami, west palm beach och Orlando. Bara slappa och ha kul efter ett år jobbande i USA. Det är vi värda Johanna ;)
Nu ska jag försöka att städa mitt rum sen ta en dusch sen sova. Imorogn har jag sov morgon yiiihooo.
PUSS på er där hemma och ännu en gång GRATTIS Vicktoria, vet ju att du läser min blogg så ;)
XoXo <3

77 dagar.

Herregud om 77 dagar får jag se min familj och min bästis Anna igen !! 77 DAGAR !!!!!!!!! Finns inte ord för hur jag längtar, finns inte. Har ALDRIG i hela mitt liv längtat så mycket efter nått sådant. Jag räknar ner dagarna. Denna sommar har gått/går så fort. Det va nyss Maj, nu är det Augusti och snart kommer hösten. Längtar nästan lite efter hösten, mysa ner sig i sängen medans de regnar ute, gå i mjukis kläder, kunna gå i tjocktröja igen och alla fina förger på trädena. Men framför allt tills Familjen kommer i Oktober ofc.

SNART <3
Nu är barnens kussiner här och huset är fullt av kids, det är liv och tjoj 24/7 ( nog för att det inte va de innan ) men nu är de 6 barn i huset. Underbart, haha nemen de är så söta så. Idag tog jag alla 6 barn till Poolen, vi åkte rutshibana ( el hur fan de stavas..?!?!) solade, åt glass och bara glasade. Super skönt. Åt just Kina mat och nu ska jag ta stora barnen till Target för att handla lite goooodis och chips för ikv blir de film kväll... Spykids och Twilight... de ni ;)
Imorogn ska vi alla till Water king park, har vart där förut men då med Lisa som är lika gamal som mig, imorgon ska jag dit med 6 barn haha får se hur de går ;) Är man " super aupair" så är man. Alla barnen kallar mig nu super Johanna. Känns bra.
Tiden rullar på här i staterna... Idag har jag vart här 7 månader. Har alltså 5 månader kvar. Känns sjukt hur fort tiden har gått med tanke på hur mycket jag gjort och rest.
Så nu har jag vart i :
  • Dallas/Texas ggr 2
  • Florida, napel & West palm beach
  • New York City
  • Chicago
  • Indianas
  • Carlifonien, L.A mm.
Vill till Vegas och Grand canyon oxå men får se hur de blir. Florida en gång till iaf bestämt. Har nog vart i Florida 20 ggr under min livstid men får ALDRIG nog av de.
Är så nyfiken på vilka de är som läser min blogg, vorre jätte kul att veta vilka NI är. Släng bara in en komentar eller mejla mig. Har ni frågor svarar jag jätte gärna på dom.
PUSS på er där hemma, nu ska vi ha film kväll.
Har blivit så blond under sommaren.
Hälsade på kära IKEA när vi va i Dallas. ( Jag ser ut som.... )
Johanna chillar i Poolen :)
De va så varmt i Dallas att jag inte kunde va ute mer än 10 min, Poolen va inte ens svalkade, hade is i glas och hinkar för att svalka oss.... Värst hettan jag vart med om.
Gjorde en Svensk tårta för att fira Johanna.
Köpte en kläning på Forever21. På lördagen blev det utgång.
Här kommer lite bilder från L.A
Celine Dion du kommer ALLTID va min Idol. Lever fort på att jag firat Halloween med dig för många år sen när jag va i USA, när jag kommer hem till sverige ska jag lägga upp bilden på mig och henne.
Chinese Theater i Hollywood.
Hollywood Walk of fame skylten <3
LV<3
När vi gick på Rode dr ( dyraste shopping gatan i hela världen ) stötte vi på ett film team som spelade in en film.
Puss och Kram på er där hemma, snart ses vi igen <3

Los Angeles and Dallas...En oförglömlig resa.

Hej på er mina kära läsare, nu va det ett tag sen jag bloggade, är ni förvånade ?!?! haha skoja.
IALLAFALL jag har haft en helt UNDERBAR semester med min fina vän Johanna P.
Vi startade resan lördagen den 31 juli till Los angeles.
Kom fram runt luch tid, tog vårt pickpack och drog oss in med metron till L.A downtown där vårat "fina hotell" låg, hehe nemen det va faktiskt ett mycket fint hotell och 2 min från metron som tog oss över allt. $1,5 kostade en enkel resa vilken va toppen för oss.
Väl framme på hotellet drog vi oss ner till Santa monica beach vilket va UNDERBART fint. Ohh vilken beach. Strossade runt på beachen och Santa monicas Pier :)
Söndagen gjorde vi Universal Studios vilket jag älskar. Har vart på den i Florida ( den är större) men här fanns det mycket er roliga filmer att se, typ som Wisteria Lane, Desperate Housewives( När vi va där spelade dom in en scen, dock inomhus så vi såg inte så mycket men ändå), Kingkong 3D å massa andra filmer jag inte kommer ihåg hehe.
Efter de drog vi till Hollywood och gick på Walk of fame vilket va fantastiskt. Jag hade föreställt mig att den gatan skulle vara kort, men de va den inte haha den va lååång. Såg även Hollywood skylden genom ett stort mall.
Tycker verkligen om Hollywood, mycket folk hög puls och MASSA underhåll.
På måndagen fyllde min kära Johanna 21 å de firade vi med att åka en Tour buss vilket va ett lite besvikande men ändå helt okay buss tur. Vi va i Beverly hills, rodeo dr, farmers market, Hollywood Bowl, Chinese theather å massa mer.Vi fick se mycket som vi inte ens hade planerat så de va kul. Senare mot dagen åkte vi till Griffith observatory för att se HELA Los angeles och Hollywood skylten. Vilken utsick, går INTE ens att komma inärheten av att förklara med bilder. MÅSTE upplevas.
På kvällen drog vi in till Hollywood igen för att fira Johanna, åt och drack gott och hade live musik. Grattis ännu en gång vännen och hoppas du hade en underbar födelsedag.
Tisdagen hade vi inte så mycket planer för så vi bestämde oss för att dra till Venice Beach vilket va en bra ide. Otroligt fint. Gick ner å kände på havet och tog massa fina bilder.
Tog en sista lunch med utsikt över hela havet sen va de dags att bege oss till flygplatsen för att åka till Dallas/ Texas.
Jag har ju vart i Dallas förut för att hälsa på Johanna men denna gång va de så skönt för vi bara hade svin kul och bara tog dagen som den kom, INGA planer såååå skönt. Ena dagen låg vi vid poolen och stekte andra dagen va vi på gymmet sen va vi ute och åt. SUPER SKÖNT.
Här kommer massa bilder från både min och Johannas kamera. ( självklart glömde jag laddaren hemma så min kamera räckte bara tills Universal Studios)
Santa Monica Pier.
<3
Johanna baywach ;)
En helt underbar kväll vid Santa Monica beach.
Universal studios
Röda mattan :)
Johanna och Hajen.
Här spelas filmer och massa annat in.
Våran Guide tog oss genom massa coola visningar, bla visade han oss detta och tex hur det regnar i filmer/ öersvämimngar. Sjukt coolt att se. Vi satt i våran lilla buss sen helt plötsligt flyter det vatten om oss, regn kommer och massa annat coolt. Sånt man ser i filmer är inspelat precis HÄR.
En av gatorna där massa filmer spelas in. Det är byggt som en liten stad med massa olika hus och bygnader.
Tex fanns det en väg med N.Y.C och olika kända scener som spelas in här.
Wisteria Lane
Hälsade på Gabriells hus :)
Susan Mayers hus.
The Grinch med Jim carrey.
Kollade på en sjukt cool teater/ waterpark, så coolt med alla effekter och eld.
Tog kort med skådisarna.
Walk of fame.
Rodeo dr, en utav världens rikaste shopping gator.
När vi va där spelade dom in en film.
Hollywood skylten som ni kanske ser haha.
Griffith observatory.
Utsikten över L.A
Bakom oss är Hollywood skylten. Johanna du är en vän för livet <3
Venice Beach.
Johannapanna in the pacific ocean.
Denna bild får avsluta våran underbara resa till L.A. En dröm jag haft sen jag va liten och den blev sann.
Ja det blir lite svårt att ladda upp alla bilder för johanna P har 560 biler och jag har 300. Vill så gärna visa alla bilder men de tar såååån tid att ladda upp dem.
Har lite bilder från Dallas men eftersom min kamera tog slut på batteri så finns det inte så mycket än ord att säga. ÄLSKAR DALLAS, älskar det men jag kom i värst månaden, värsta veckan. Jag har aldrig upplevt sådan värme, helt sinnes sjukt. Man svettas efter 2 sekunder ute, jag skolar inte. Går inte att beskriva. Min kropp fick en shock när jag kom dit. TACK Johanna P, Evelinn och Matilda för 5 underbara dagar.
Johanna du och jag genom livet.
Hoppas ni där hemma mår toppen, nu har min vardag börjat igen men de känns ändå skötn att komma tillbaka. Nu räknar jag ner dagarna tills Familjen och Anna kommer <3 Kommer bli helt sjukt galet kul.
Älskar er <3

RSS 2.0